Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Vision S500
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
[Pilt: 2009-Mercedes-Benz-Vision-S500-Plug-in-H...88x392.jpg]

Täna lugesin autolehest uue mercedes s-klassi kohta. Autol on 3,5 liitrine V6 ja lisaks sellele on 60 hj elektrimootor. Autol on ka ka 10kwh jagu akusid. Akud on seinakontaktist laetavad.
Mis mind panid hämmastama olid dünaamika näitajad. 0-100km/h 5,5sekundit(!?!) ja see juures keskmine kütusekulu 3,2 liitrit/100km(!?!?), süsihappegaasi toodab masin 74 g/km mis aitab langetada Eesti kvootide vajadust. Kõlab uskumatult, kuid ei tasu unustada, et autot on tarvis ka laadida. Kahjuks ei leidnud ma kui palju on võimalik ilma laadimatta sõita kuigi oli öeldud, et ainult elektrimootori jõul on masin võimeline läbima 30km. Tegin väikesed kalkulatsioonid oletades, et laadima peab iga 200 km järel(kui keegi leiab infi siis jagage): Liiter bensiini ca 17 krooni. KWh ca 1,5 krooni. kulu sajale kilomeetrile: 3,2 liitrit bensiin+5 KWh elektri energiat=61,9 krooni kütuse kulu sajale kilomeetrile! Tõesti vähe.
   Kokkuvõteks: Arvestades seda, et Eestis on kõige odavam KWh hind euroopas ei tasu laadimise vajadusest kohkuda. Ei ole kuskil mainitud akude hinda ja eluiga- kindlasti ei ole need odavad. Keerukad süsteemid võivad kaasa tuua suuremaid hoolduskulusid kui tavalisel 3,5 liitrisel mootoril. Kuid tegu on igatahes suurepärase masinaga.