Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Midagi loperdab sõiduajal.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mure siis selline ,midagi loperdab hirmsasti veermikus.Kui sõidan kuskil kiirusega 85/110 kmh siis vibreerib terve kere ja jube tümin salongis.Vahetasin kardaani vahe puka ja laagri ning kardaani ja diffri vaheline kummi puksi.Madin tuleb justkui taga poolt. Autoks on w126 300se 1987a.Omal mõistus otsas,mis teha? Auto asub pärnus.
Igaks juhuks ütlen, et kui sa juba seda teinud ei ole, siis kontrolli rehvid üle. Võib-olla mõni rehv kuskilt õrnalt punnitab ning siis hakkabki suurel kiirusel väristama ja müdinat tegema.
ka velg v6ib olla k6ver ja vajab balanseerimist
Ka pidurikettad võivad kuuma saades kõveraks minna...
Tule Lesven OÜ
http://lesven.ee

Ning kindlasti leiame vea üles ja saame sind aidata
Sai istutud tagaistmele ja se loperdamine tuleb paremalt poolt .Katsusin alt poolteljeotste juurest ja sisemised otsad loksusid pikki autot umbes 0,5cm(mõlemalt poolt).Kuid se loperdamine(kumin)muutub vahepeal kõvemaks ja siis vaiksemaks kuigi sõidan ühtlase kiirusega 95kmh. Kas pidurikettaga selline asi pole,kui pidurdada siis lööb pedaalist kah läbi kui kõver on?
Loperdajaid võib olla mitu: rehvid, veljed, pidurikettad, pooltelg, rattalaagrid, peaülekanne, kardaan, käigukast...

Kas rehviviga on rehve vahetades välistatud? Müra võib teha ka põhimikuveaga, kuid tasakaalus ja silmaga märkamatult kõver rehv.

Väike lõtk veovõlli liigendis pole veel probleem. Kas kaitsekummid on terved/määre ilusti sees?

Üldiselt tasuks Lesvenist läbi astuda - mõni mees seal on tõeline Asjatundja.
Kui ma sinna lesvenisse jõuan pärnust siis kaldun arvama et,viga suudab endast võitu saada ja laiali lennata.Ja treilaga jube kalliks kujuneb hind plus tööraha ja jupid.Aga sellegi pooles TÄNUD soovitamast seda kohta.Kui muud ei jää üle siis sinna sammud suunan. Kas keegi pärnu kandis ei tee selliseid töid?
Sellest, et abi on Pärnus vaja, oleks võinud esimeses postituses märku anda.

Pärnus on tegijate hulk tüki väiksem, aga ehk sealtkandi inimesed annavad mõne nime...
VabandustDoubt peaks korras olema!
Minul oli taoline jama V-klassil ja laperdamine oli esiratta juures. Lõpuks läks hääl päris jubedaks. Tunne oli sama, et kohe lendab midagi laiali. Lahendus oli aga lihtne.

Näpi logarid/porilapid üle. Vaadates tundub OK, aga sõites surub tuul vastu rehvi....
virgo Kirjutas:Minul oli taoline jama V-klassil ja laperdamine oli esiratta juures. Lõpuks läks hääl päris jubedaks. Tunne oli sama, et kohe lendab midagi laiali. Lahendus oli aga lihtne.

Näpi logarid/porilapid üle. Vaadates tundub OK, aga sõites surub tuul vastu rehvi....
Kahjuks pole seal logareid mida tuul saaks  painutada. Asi on veel selline et kui taga istuda siis midagi raksub(paugub)paremal pool taga istme all.Ja seda teeb siis kui madala käiguga madalal kiirusel kiirust lisada.Icon_sad
Kas poolteljed on terved ning sirged? Istuvad nad ilusti oma pesades ning kas nende poldid on kinni?
Ma ei tea, kuidas tagavedusel on, kuid esiveolistel hakkab terve püstak väristama madalal kiirusel gaasi andes ning ka teatud kiirusel sõites kui amordi tugi on omadega läbi. Kas rattalaagrid on korras?
Tõsta auto üles ja keeruta loksuta rattaid, vaata kõik liigendid üle, küll leiad vea kätte.
tagaamort hakkab vist tuppa tulema
Ei see taguamort sinna tuppa nii kergelt tule,sealt ikka päris kõva metall veel.
rix.w126 Kirjutas:Mure siis selline ,midagi loperdab hirmsasti veermikus.Kui sõidan kuskil kiirusega 85/110 kmh siis vibreerib terve kere ja jube tümin salongis.Vahetasin kardaani vahe puka ja laagri ning kardaani ja diffri vaheline kummi puksi.Madin tuleb justkui taga poolt. Autoks on w126 300se 1987a.Omal mõistus otsas,mis teha? Auto asub pärnus.
Nonii,viga siis tuvastatud.Loperdamine sai alguse sellest et,vahetasin kardaani vahepuka mis oli febi oma ja jäi ikka loperdama.Lisaks sellele veel tagumiste õõtsade esimesed puksid ja parempoolne rattalaager,aga nüüd juba sõidab nagu Mercedes-Benz(vaikus ja rahu). Tänud neile kes abistasid oma nõuannete ja soovitustega.