Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: 190e starter ei tööta
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Sai siis selline masin soetatud ja algul oli kõik hea paar päeva. KOrd sai aku tühjaks ja proovisin käiata sai täitsa tühjaks. Järgmine päev sai täis laetud ja starter enam mitte kõssugi, nõksu vist teeb. Üks sõber arvas et tuleks süütelukk ära vahetada, kuna võti keerab rooliluku jube halvasti lahti ja üldse süüde läheb väga halvasti sisse, arvas et plaat kulunud vms. Mida soovitate ja mida peaks vaatama? Auto oli eelnevalt paar aastat seisnud väljas ühe kohapeal. Auto on 88 aasta, 2.3 97 kw.
Tere.

Kas see "nõksu teeb" tähendas seda, et kui starterit annad käib plõksatus?
Kui käib, siis tõmberelee on korras.
Peale käiamist võis läbi põleda starteri mähis.
Samuti võivad harjased kinni olla.
Starteri korrasolekut sai kontrollida niimoodi, et ühendad otse plussklemmist starteri ülemise 13 klemmi otsa (starteril on neid 2tk, üks all ja teine üleval + väiksem tõmberelee klemm).See ülemine klemm on arvatavasti kummistjulla all. Pead ei julge anda, et just nii pidi ühendama, aga olen 99% kindel.
Väike soovitus ka: pane juhtmeots enne starteri klemmi küle ja siis alles aku + külge, muidu saad särakat kuskilt kui vastu lähed.

Edu,
Meelis
Võib ka proovida vanakooli külaseppade trikki - paar lööki starteri pihta (mitte kõige suurema kuvaldaga).

Proovi igaks juhuks ka teist akut kui on võimalust.
Aku sai ostetud paar päeva tagasi tutikas. Aga tänud soovitamast, peab proovima hakkama.
Üks jama veel, kas siis on süütelukk ilmselt väga kulunud kui rooli lukk ei tule mahagi, lokusuta palju tahad aga maha ei tule´, vahepeal pole poolt tundi loksutamist tuleb lahti, aga süüdet keerab ka vaevalt sisse. Tuleks muretseda uus süütelukk?
Endalgi oli selline juhus sama tüüpi autoga,algul ei võtnud starterit järgi,siis mingiaeg panin otse kabotialt käima ja siis ei tulud ka samuti roolilukk maha ,ja tagatipuks oli lukk juba nii hukas et ei saanud autot enam seisma jätta,aitas süüteluku vahetus ja asi klaarBig Grin
Süütelukku on täiesti viimane aeg vahetada!!!!!!
Kuni keerab on vahetus lihtne, kuni 15.- minuti töö.
Kui enam ei keera, on mitu tundi puurimist.
Nii ta on sest ma mässasin ikka tükk aega,sest see süüteluku tagune ei tulnud enam küljest ära ja ma pidin süüteluku pooleks sõikama sest teisiti ma seda lahti vist ei saanud,see oli jupp aega tagasi täpselt ei mäleta ka enam,aga seal sees oli üks plastmassist detail pooleks lihtsalt läinud.
Suured tänud, eks tuleb siis pusima hakata.Smile
Äkki kellelgi süütelukku pakkuda, olen otsind paljudest kohtadest, aga pole leidnud, kui kellelgi pakkuda, oleks hea?