Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: w124 Uks kriuksub
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Oskab keegi öelda kuidas ukse piirajaid määrida ,mure siis selline et juhipoolne uks kriuksub ja käib vähe raskelt.
arts24h Kirjutas:Oskab keegi öelda kuidas ukse piirajaid määrida ,mure siis selline et juhipoolne uks kriuksub ja käib vähe raskelt.

%&&¤ ei aita see määrimine, see piiraja on surnud. Osta uus, originaali hind ca 200-300 eeku.
Ise tegin nii:
1. polster ära
2. 3 ? poldiga oli see piiraja ukse küljes kinni plus tihvt kere küljes. Need lahti.
3. Piiraja kätte, imetled tolmu/muud jama ja mõtled, mis edasi teha.
4. Teed piiraja lahti. Koosneb raamist, keelest ja selle sees olevatest 2 kuulist ja neid laiali suruvast vedrust. Seal tuleb väike sõrmeosavus kasuks.
5. Kui lahti saad (ilmselt on see kergem, kui hilisem kokkupanek), siis teed eelnevast jamast puhtaks, uus määre vahele.
6. Kokku tagasi, pead selle vedru, mis kuulide vahel on, nii palju kokku suruma, et ilusti raami vahele läheks. Ei ole suur takistus.
7. Kütad kinni tagasi ja timmis!
Minuarust kui õigesse kohta määret panna peaks krigina ikka ära saama aga see selleks,on keegi kokku puutunud selle piiraja vahetamisega ja kui raske seda uuega asendada on.Ise ei ole eriti uksi laiali kiskunud ja kokku pannud.
Selleks, et uksepolstrit eest ära saada, pead võtma esiteks ära käepideme ja lingi ümber oleva plastiku(paned miskit ääre alla ja sikutad õrnalt, tuleb pesast välja), siis keerad käepidemepoldi lahti, mis peidab ennast lingi juures, vildi taga. Seejärel tõstad traadi nagadest välja, mis ühendab linki ja lukku ning seejärel lükkad linki ettepoole kuni ta välja tuleb sealt. Seejärel kruvid lahti luku juures oleva plastiku(on äärega polstri peal) ning kui see on tehtud,siis võtad polstrist kinni ja tõstad ta konksudest välja. Seejuures vaata, et sa teda ei sikutaks väga enda poole vaid üles kuna need nagad seal polstri taga ei ole väga tugevad. Võib olla on abiks ka see, kui aken on alla lastud. Kui polster on sealt kätte saadud, siis ära seda üle käe viska, vaid polstri allosas on juhtmed, mis on ühenduses uksevalgustiga, ühenda need lahti ja käes ta ongi. Ukse piiraja saad sealt kätte juba eelnimetatud viisil.
Tänud neile kes vastata viitsisid ,sain ukse ilma väljaminekuteta kordaBig Grin
Vaatame, kui kaua püsib vaiksena...

Minul on paari kuuga tavaliselt lõplikult koolenud.

Kas ainult kiuksus, ei paukunud-rapsinud?
v6sa Kirjutas:Vaatame, kui kaua püsib vaiksena...

Minul on paari kuuga tavaliselt lõplikult koolenud.

Kas ainult kiuksus, ei paukunud-rapsinud?

Sama siin, see rohkem selline vahetuse edasilükkamine.
Kuid mine sa tea, vahest ehk joppab ka...
Ei ainult krigises häirivalt.Ja praegu on raske aeg ka,ei saa raha loopida siia sinna kui kannatab edasi lükata selle detaili vahetus siis miks ka mitteBig Grin
Piirajatega veel selline lugu et kunagi vana mersuga sõitsime olin kodust umbes 50km kaugel tegime teeääres väikse peatuse,kui ära hakkasime minema enam tagumine uks kinni ei läinud,ja ei jäänudki muud lõpuks üle kui pidi piiraja keele puruks murdmaBig Grin