Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: salongi teamperatuuri anduri ventikas
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere

kust sellele ventikale ligineda tuleb, kapoti alt, kindalaekast, kindalaeka alt...?
Ole hea ja pane auto ka siis saavad inimesed sind aidata. Ning kas mõtled salongi tempearuuti anduri ventilaatorit, või seda mis sulle õhku puhub?
Auto ikka 124w nagu kõigis muudes teemades kus ma sama suto kohta küsin ja ventilaator just see mida pealkirjas nimetasin - anduri oma, mitte ahju oma.

Kunagi sai ka tehtud teema selle anduri ventika undamise kohta, aga seal läks jutt kahjuks ära teemaks "konditsioneer vs. no-konditsioneer" Smile
Kindalaekast saab kätte kui tead kuskohast otsida. Aretasin enda autole selle ventika originaal korpuse sisse arvuti ventika, lihtsalt ei täind uut osta ja kasutatud töötas mul natuke alla 2 kuu.
Ma tõesti ei pea arvet kes mingis teemas mis auto kohta midagi küsinud on. Nii, et seetõttu peaks iga kord auto täpselt ära kirjeldama. 124 on ka ilmselt erineva soojendussüsteemiga - nii et ma ei tea kas ma pakun õige oma.
Kas 124 ei ole saloni tempi andur mitte lae tule plokis või? Ja see mis käigukangi juures on kas see pole mitte "heater core temp sensor" - ehk siis mitte salongi tempi andur vaid minu loogika saab aru, et sisse puhutava õhu andur? Ning selle läheduses on ka veel jahutusradika tempi andur!
Kui nii, siis keskkonsoolist puit maha ja peaks juba nägema seda andurit!
Salongi temp. andur on tõesti laetule plokis. Aga samast andurist imetakse õhk läbi ja see imemis pump ongi kindalaeka taga . Smile
Laur Kirjutas:Salongi temp. andur on tõesti laetule plokis. Aga samast andurist imetakse õhk läbi ja see imemis pump ongi kindalaeka taga . Smile
Väga huvitav süsteem igatahes Smile
Edaspidi ei võrdle 129 kerega Big Grin
Laur Kirjutas:Kindalaekast saab kätte kui tead kuskohast otsida

Kustkohast siis otsida?

Kui võtan kindalaeka sisemise voodri ära, siis paremal üleval näen kõlarit, otse ees tulemüüri ja tugevdustoru jne... kuidas kirjeldaksid selle ventika suunda nende asjade suhtes?
V6sa on selle asukoha juba ära kirjeldanud. Miks sa otsingut ei kasuta?

Ok. Teeme kodutöö ka sinu eest ära.


v6sa Kirjutas:Kohe esimesel sõidul jäi kõrva omamoodi kõrin kindalaeka juurest. Kuna meie omal seda polnud kuulda, tekkis kahtlus salongitemperatuuri anduri ventilaatori töövõimekuses. Mõeldud-lammutatud. Otsisin tükk aega seda mootorit taga - ei leia. OK, varuosaauto kallale. Kindalaeka sisu välja, süüde sisse ja käega kobama (ei näe seal mitte s*ttagi). Üles leidsin. Teistele teadmiseks, et anduri ventilaator pesitseb parema õhukanali all ja mootori toimimisest saab aimu, kui käsi piisavalt kaugele toppida. Normaalne inimene tõenäoliselt tunneb ka õhuvoolu liikumist, aga minusugune peab näpu tiivikusse toppima. Kuna tiivik on katmata, on see protseduur lihtne. Kuna vidin on väike, siis näppu päris otsast ei hammustaWink
[Pilt: sampler.jpg]