Mercedes-Benz Eesti Klubi Foorum

Täisversioon: Juhi ukse lahtivõtmine.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Terv, seoses el.akna tõstuki rikkega sooviks infot kuidas saada lahti uksepolster, et akna tõstukini jõuda? Uurisin ise ka natuke ja leidsin ühe kruvi, eemaldasin selle ja proovisin sikutada polstrit aga midagi järgi ei anna. Kas võin julgemalt tõmmata või on veel kruviga kuskilt kinni? Ei tahaks enda võhiklikkusest ära lõhkuda midagi...Otsingust leidsin sarnaseid teemasid aga mitte seda mida vaja, seega abi oodatudEusa_pray Ahjaa, auto on aastast 91, w124 kerega.
Üles vaja tõsta seda polstrit, mitte enda poole sikutada. Ukselink ja selle korpus segavad kõige rohkem.
ok, tänud. Lähen kohe lammutamaIcon_smile
Kaks kruvi on: üks lukuraami ümber ja teine käepideme ülemises otsas, sisemise lingi katte all. See kate omakorda on kruviga kinni.

Enne polstri sikutamist tuleb eemaldada peeglikolmnurga ehispaneel - see segab.

Seejärel tuleb tõsta ja tõmmata. Ettevaatust, plastnagad on kergestimurduvad ja ilma nendeta jääb polster laperdama. Eriti tasub tähele panna neid kahte naga, millega kinnitub käepide. Esimene on see, mis enamasti puruneb ja siis hakkab käepide loksuma.

Tagasipanek on tükk maad keerukam, kui mahavõtmine. Aga rahulikult tehes peaks kõik terveks jääma.
Tänud abistajatele, sain lahti võetud, kõik jäi õnneks terveks ja sain vea teada...hammasvööl paar hammast maasIcon_sad...vaatasin, et see paljudel probleemiks.
Mina lasin enda aknatõstukitel hammasvööle peale keevitada ja siis käiasin uuesti hambad sisse.
Muide, loen siin, et endiselt seltsimehed ütlevad, et ukselink segab kõige rohkem. Samal veendumusel olid ka minu auto värvijad, kes möllasid tükk aega üheainsa uksepolstriga enne kui ise ülejäänud kiirelt eemaldasin.

Seetõttu ma kuidagi ei saa jätta targutamata, et enne polstri eemaldamist tuleks ukselink ära võtta. Selleks tuleb kruvikeerajaga üles lingi küljest välja tõsta lingi külge minev ust avav traat ning seejärel linki ja selle korpust pisut piki ust ettesuunas lükata ning ta tulebki pleki servade tagant lahti. (vt pilti, missuguste kidadega ta lihtsalt pleki serva taga on: http://www.mercedesshop.com/shopforum/at...1160228261 )

Ilma linki ära võtmata on uksepolstri küljest kiskumine igavene kole tegevus ning polstri servad lingi ümbruses võivad kannatada saada.

Ega ma seda ise ka välja poleks mõelnud, kui sellist asja netist leidnud ei oleks: http://www.mercedesshop.com/Wikka/W124DoorPanel

Tervitades,
Tauno
Väga hea märkus! Minagi teen nii - eemaldan sisemise lingi kogu täiega. Millegipärast olen kirjutamata jätnudIcon_redface

Natuke nigel on esimest korda seal nokitseda, kuid hiljem läheb juba rutiinigaBadgrin Ja tõepoolest, on lihtsam polstriga õiendada, kui linki segamas pole.
Väga hea märkus!!!

Ka targem edaspidi nüüd.